Flightparamedic.de | Mittwoch, 21 November 2018

Navigation
Startseite
IAFP Deutschland
FP-C / CCP-C Lehrg. Termine - Anmeldung
FP-C / CCP-C Beispieltestfragen
FP-C / CCP-C Lernforum
FP-C / CCP-C CME Rezertifizierung
FP-C´s / CCP-C´s / TP-C´s
Wir setzen auf Zertifizierung
Downloads
Links
Fortbildungskalender
Partner und Sponsoren
Kontakt (Email)
Who's Online
Aktuell sind 6 Gäste online

Umfrage
Welche Qualifikation haben unsere Besucher?
 
Sollte der Rettungsdienst mehr in vorbeugende Maßnahmen investieren?
 
Startseite arrow FP-C / CCP-C Beispieltestfragen
PDF Drucken E-Mail

Um sich ein Bild über die Art und den Schwierigkeitsgrad der Fragen des Examens machen zu können, finden Sie hier einige Testfragen die den Examensfragen ähneln. Sie wurden wahllos zusammengestellt und vertreten nicht alle Themen des Examens. Die jeweils richtige Antwort finden Sie am Ende der Seite.

1. You are called to a rural medical center to transport a 3-month-old patient who has been diagnosed with rule out tetralogy of fallot (TOF). Which of the following is true for TOF?

I) TOF is characterized by increased blood flow through the pulmonary artery.

II) TOF is characterized by pulmonary stenosis, a VSD, dextro positioning of the aorta and right ventricular hypertrophy.

III) TOF may present as periods of cyanosis during exertion.

IV) TOF is always characterized by severe hypoxia and cyanosis immediately after birth.

V) Children with TOF may show increased symptoms 6 to 10 days after birth.

VI) TOF treatment during transport may include maintaining a decreased SAO2 and administer PGE1.

a) II, III, V, VI

b) I, II, III, V

c) II, III, IV, V, VI

d) All of the above

 

2. On initial presentation of classic heatstroke, the paramedic would expect what acid-base imbalance?

a) Metabolic alkalosis

b) Metabolic acidosis

c) Respiratory alkalosis

d) Respiratory acidosis

 

3. You are called to transport a 67 year old man with complaints of sudden onset of severe back and shoulder pain radiating to his flank, groin and buttocks. The patient is diaphoretic and pale. His chest x-ray film shows mediastenal widening and a left pleural effusion. What disease process do you suspect?

a) Kidney stone

b) Aortic aneurysm

c) Pulmonary embolism

d) Myocardial infarction

 

4. Newton´s first law of motion states:

a) A body at rest tends to remain at rest, and a body in motion tends to remain in motion until acted on by an outside force.

b) When a force is applied to a body, the body accelerates and the acceleration is directly proportional to the force applied and inversely proportional to the mass of the body.

c) For every action, there is an equal and opposite reaction.

d) Energy is neither created nor destroyed; it is merely transferred.

 

5. You are called to a rural facility for a 56-year-old man who was found unconscious in a local river. The patient has lacerations to the head and upper extremities. The sending facility has placed an ETT and has sedated and paralyzed the patient. The patient has a pulmonary artery catheter showing a CVP-2, PA pressures of 16/9, a cardiac output of 3.2 L/min, and an SVR of 426. Based on this profile, you expect the patient to be experiencing:

a) Cardiogenic shock

b) ARDS

c) Hypovolemic shock

d) Neurogenic shock

 

6. You are transporting a 37-year-old man of bilateral lower extremity crush injuries. You notice his PT, fibrinogen and fibrin split products are elevated. You suspect DIC. What is the treatment?

a) Coumadin

b) Vitamin K injection

c) Heparin, FFP, cryopecipitate and platelets

d) Packed RBCs

 

7. Medical equipment such as pneumatic splints, IV drip rates, and endotracheal tube cuffs are most effected by which gas law?

a) Boyle´s Law

b) Charles´ Law

c) Dalton´s Law

d) Henry´s Law

 

8. Acute respiratory failure is defined as:

a) pO2 less than 80 and a pCO2 greater than 45

b) pO2 less than 70 and a pCO2 greater than 60

c) pO2 less than 60 and a pCO2 greater than 50

d) pO2 less than 50 and a pCO2 greater than 45

 

9. Your patient with a subdural hematoma suddenly has a decreased level of consciousness, widened pulse pressure, bradycardia and Cheyne-Stokes respirations. What is your immediate treatment?

a) D50 0.5 - 1.0 amp

b) Lasix 10 mg

c) Dopamine 5 - 10 mcg/kg/min

d) Mannitol 1 - 1.5 g/kg

 

10. When preparing to RSI a 30 kg patient, the flight paramedic knows the dosage for atropine is:

a) 0.3 - 0.6 mg

b) 0.8 - 1.2 mg

c) 0.2 - 0.4 mg

d) 1.0 - 3.0 mg

 

11. HELLP syndrome is characterized by:

a) hypertension, elevated liver enzymes and low platelets

b) hypertension, elevated liver enzymes and low protein

c) hemolysis, elevated liver enzymes and low platelets

d) hemolysis, elevated lipase and low protein

 

12. Which of the following is a contraindication for IABP therapy?

a) Aortic insufficiency

b) Tricuspid stenosis

c) Coronary artery disease

d) Thrombocytopenia

 

13. ST elevation in leads V3 and V4 are indicative for what type of MI?

a) septal wall MI

b) inferior wall MI

c) anterior wall MI

d) lateral wall MI

 

Antworten:

1A, 2C, 3B, 4A, 5D, 6C, 7A, 8C, 9D, 10A, 11C, 12A, 13C

 

 

 



© 2008 www.flightparamedic.de | Impressum